Reteta zilei: Sos de rosii cu busuioc si oregano
PrinteazaSos de rosii cu busuioc si oregano din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, dafin, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan.
Ingrediente:
- ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 catei usturoi
- 1 cutie roșii decojite
- 2 frunze de dafin
- 1 lingură de busuioc
- 1 lingura oregano
- sare și piper, dupa gust
- 1 cană parmezan
Mod de preparare:
Se taie ceapa, se adaugă într-o cratita medie impreuna cu ulei de măsline, se presară cu sare și se gateste la foc mediu timp de 5-7 minute.
Între timp, se amestecă ocazional și se toacă usturoiul. Adăugați și gătiți pentru încă 2 minute.
Adăugați roșiile și reduceți focul la mic. Cu o furculiță zdrobiți roșiile.
Presarati condimentele si sare, dupa gust.
Fierbeti sosul timp de 10 minute, apoi incorporati parmezanul. Scoateti foile de dafin.
Serviti sosul cu paste, dupa preferinta.
Sos de rosii cu busuioc si oregano
Savurati!





