Reteta zilei: Rulada de vitel

Printeaza

Rulada de vitel din: unt, ulei, praz, telina, pesmet, patrunjel, vitel, sare, piper.

Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită acestei texturi moi, vitelul este adesea preferat pentru preparatele gătite rapid.

Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.

Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.

 

Ingrediente: 

  • 25gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 fir praz, tocat
  • 1 tulpina telina, tocata
  • 50gr pesmet
  • 50gr patrunjel
  • 900gr vitel
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti uleiul si untul intr-o tigaie.

Gatiti prazul si telina cateva minute, scoateti din tigaie si adaugati peste pesmetul si patrunjel si asezonati.

Amestecati bine.

Rulada de vitel
Puneti mixul peste carnea de vitel si rulati. Transferati intr-o punga de copt si asezati intr-o tava. D

ati la cuptor pentru 1 1/4 ore. Incercati carnea, iar daca este necesar, mai dati la cuptor 15-20 de minute.

Rulada de vitel
Taiati si serviti cu garnitura, dupa preferinta.

Rulada de vitel

Rulada de vitel

Rulada de vitel

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Retete Vitel

Carnea de Vitel: Ghid Complet despre Nutriție, Gătire și Sănătate

Carnea de Vitel: Ghid Complet despre Nutriție, Gătire și Sănătate. Carnea de vitel se referă la carnea provenită de la vițeii tineri, adică de la bovinele de sex masculin care au vârsta de aproximativ 6-7 luni. Gust și textură: Carnea de vitel este foarte fragedă și suculentă. Ea are un gust delicat și puțin intens, […]

 

retete

Vitel cu sos de ciuperci

Vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Este o opțiune deosebită pentru o cină specială sau ocazii festive. Carnea de vitel este bogată în proteine de calitate, iar ciupercile adaugă o notă de savoare și textură interesantă. Ingrediente: 500 g carne de […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.