Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de struguri

Printeaza

Pui la cuptor cu sos de struguri din: pui, ghimbir, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, scortisoara, struguri, ceapa, supa de pui, sare, piper.

pui_la_cuptor_cu_sos_de_struguri_05

Pui la cuptor cu sos de struguri

Ingrediente: 

  • 1 pui de 1.6 kg
  • 115-130g rădăcină de ghimbir ras
  • 6-8 catei de usturoi, tocat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • un varf de cutit de scortisoara
  • 1 kg struguri
  • 5-7 cepe mici, tocate
  • 250ml supa de pui
  • sare și piper negru măcinat

Mod de preparare:

Se freaca carnea de pui cu jumatate din ghimbir, usturoi, jumatate din sucul de lamaie, ulei de măsline, scorțișoară, sare și piper. Se lasă la marinat.

pui_la_cuptor_cu_sos_de_struguri
Intre timp, taiati strugurii jumătati, scoateți semințele.
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Se încălzește o tigaie.
Se scoate puiul din marinata, se adaugă in tigaie și se rumeneste pe toate partile.

pui_la_cuptor_cu_sos_de_struguri_02

Adaugati in cavitatea puiului ceapa, usturoi si ghimbir din marinată si struguri.

pui_la_cuptor_cu_sos_de_struguri_03
Dati la cuptor timp de 40-60 minute. Scoateti din cuptor si pastrati cald. Se toarnă ulei din tava intr-o tigaie, adăugați ceapa rămasa și gatiti aproximativ 5 minute.
Adaugati strugurii rămași, ghimbir, supa si gatiti pana obtineti un sos.

pui_la_cuptor_cu_sos_de_struguri_04

Se condimentează cu sare, piper negru macinat si suc de lamaie.
Se serveste carnea de pui cu sos de struguri.

pui_la_cuptor_cu_sos_de_struguri_05

Pui la cuptor cu sos de struguri

pui_la_cuptor_cu_sos_de_struguri_05

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.