Reteta zilei: Lasagna cu spanac si branza

Printeaza

Lasagna cu spanac si branza din: foi de lasagna, ricotta, spanac, mozzarella, parmezan, patrunjel, unt, usturoi, ciuperci, ceapa, faina, lapte,, busuioc, oregano, nucsoara, sare, piper.

Poate te intereseaza si:

 

Lasagna_cu_spanac_si_branza_08

Ingrediente:

  • 9 foi de lasagna
  • 1 pachet ricotta
  • 300gr spanac tocat
  • 3 cesti branza mozzarella
  • 3/4 ceasca parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1/4 ceasca unt nesărat
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 500gr ciuperci, felii subțiri
  • 1 ceapa, cuburi
  • 1/4 ceasca făină
  • 3 căni lapte, la temperatura camerei
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • nucșoară
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C.

Pentru a face sosul, se topeste untul intr-o cratita la foc mediu.

Adăugați usturoi, ciuperci și ceapă.

Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 3-4 minute.

Incorporati făină si gatiti 1 minut.

Lasagna_cu_spanac_si_branza

Incorporati lapte și gatiti, amestecand continuu, aproximativ 2-3 minute.

Se adauga busuioc, oregano si nucsoara si mai gatiti aproximativ 1 minut; condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Lasagna_cu_spanac_si_branza_02

Într-o oală mare de apă clocotită cu sare, gatiti foile de lasagna conform instructiunilor de pe pachet.

Imprastiati 1 ceasca sos de ciuperci pe fundul unui vas de copt, adaugati 3 foi de lasagna, 1/2 din brânză ricotta, 1/2 din spanac, 1 cana brânză mozzarella si 1/4 ceasca parmezan.

Lasagna_cu_spanac_si_branza_03

Repetați cu un al doilea strat si asezati deasupra restul de foi, sos de ciuperci și brânzeturi.

Lasagna_cu_spanac_si_branza_04

Dati la cuptor și coaceti timp de 35-45 minute.

Lasagna_cu_spanac_si_branza_05

Apoi, dati temperatura la 200C si mai gatiti timp de 2-3 minute sa se rumeneasca deasupra.

Lasati sa se raceasca 15 minute.

Serviti, garnisita cu pătrunjel.

Lasagna_cu_spanac_si_branza_06

Lasagna cu spanac si branza

Lasagna_cu_spanac_si_branza_07

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Lasagna apetisanta cu carne tocata

Lasagna cu dovlecei si rosii

Lasagna cu dovlecei si rosii din: dovlecei, carne, ceapa, morcov, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente:  5 dovlecei mari 400 g carne tocată, după gust o ceapă un morcov o conservă mică roşii în bulion 2 linguri ulei sare piper Pentru sosul alb: 50 g făină 50 g unt 600 ml lapte un praf nucşoară sare […]

Lasagne

Lasagna clasica cu parmezan

Lasagna clasica cu parmezan din: carne, suc de rosii, morcovi, ceapa, telina, lapte, ulei, vin, parmezan, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi lasagna 250 g carne tocată de porc 500 g carne tocată de vită 250 ml suc de roşii 2 morcovi 2 cepe 2 fire ţelină 40 ml lapte o lingură ulei 250 ml […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    De cand n am mai facut o lasagna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.