Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese
PrinteazaCotlete de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline, cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc fara os
- spanac
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cesti cirese, fara samburi
- 1/4 ceasca vin rosu
- 1/4 ceasca de apa
- 2 lingurite Frunze proaspete cimbru
- 1 lingurita mustar
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 3 linguri miere
- 2 lingurițe de sare
- 2 lingurita piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie preparati sosul amestecand cu cireșele, vinul, apa, oțetul, muștarul, cimbrul, mierea și un varf de cuțit de sare.
Gatiti la foc mic 15 minute. Intr-o tigaie mare incingeti 2 linguri ulei de masline, adaugati spanacul si gatiti 2 minute.
Scoateti din tigaie si transferati intr-un bol pe care il acoperti pentru a mentine spanacul cald. Asezonati cotletele cu sare si piper.
Adaugati in tigaie restul de ulei de masline si gatiti cotletele cate 3-5 minute pe fiecare parte.
Serviti cotletul cu spanac și sos de cireșe!
Cotlete de porc cu sos de cirese
Pofta buna!
belea, mare belea cotletele de porc si mai ales sosul de cirese 🙂
ce apetisant arata cotletele si sosul de cirese e bestial!
Foarte bine arata cotletele de porc
Porc si cirese, iti dai seama :)))