Reteta savarine
PrinteazaReteta savarine din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, ulei, lamaie, sare, rom, frisca, gelatina.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 15 g drojdie uscată
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- coaja rasă a unei lămâi
- un praf sare
Pentru sirop:
- 300 g zahăr
- 450 ml apă
- esenţă de rom
Pentru umplutură şi decor:
- 300 mi frişcă lichidă
- un pliculeţ gelatină roşie de decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, drojdia se amestecă cu făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie, apoi cu ouăle şi laptele.
Se amestecă bine şi din aluat se pune câte o lingură în formele de savarină unse puţin cu ulei. Se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se coc 20 de minute. Intre timp, se fierbe siropul şi se lasă la răcit.
După răcirea completă, fiecărei prăjituri i se taie un căpăcel, pe cât posibil fără a-l îndepărta de tot, şi se însiropează.
Se bate frişca rece şi se umplu. Se pregăteşte gelatina şi se ung căpăcelele.
Reteta savarine
Pofta buna!