Reteta savarine

Printeaza

Reteta savarine din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, ulei, lamaie, sare, rom, frisca, gelatina.

Ingrediente:Reteta_savarine

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 15 g drojdie uscată
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • coaja rasă a unei lămâi
  • un praf sare

Pentru sirop:

  • 300 g zahăr
  • 450 ml apă
  • esenţă de rom

Pentru umplutură şi decor:

  • 300 mi frişcă lichidă
  • un pliculeţ gelatină roşie de decor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, drojdia se amestecă cu făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie, apoi cu ouăle şi laptele.

Se amestecă bine şi din aluat se pune câte o lingură în formele de savarină unse puţin cu ulei. Se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se coc 20 de minute. Intre timp, se fierbe siropul şi se lasă la răcit.

După răcirea completă, fiecărei prăjituri i se taie un căpăcel, pe cât posibil fără a-l îndepărta de tot, şi se însiropează.

Se bate frişca rece şi se umplu. Se pregăteşte gelatina şi se ung căpăcelele.

Reteta savarine

Reteta_savarine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.