Reteta budinca de caise
PrinteazaReteta budinca de caise din: faina, praf de copt, caise, zahar, oua, margarina, lapte, glazura.
- 150 g făină.
- 5 g praf de copt
- 125 g zahăr pudră
- 50 g margarină
- 2 ouă medii
- 2 linguri cu lapte degresat
- câţiva stropi cu esenţă de migdale
- caise din compot, înjumătăţite
- 1 lingură cu glazură de caise sau gem de caise
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
Cerne făina într-un bol şi adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele şi esenţa de migdale şi omogenizează. Imparte compoziţia între cele patru forme, sau toarn-o pe toată în forma mare, acoperind bine baza.
Aranjează jumătăţile de caise deasupra.
Dă formele la cuptor timp de 30-40 de minute, până când umplutura a crescut, iar dacă o apeşi cu degetele, revine la forma iniţială.
Scoate-le din cuptor.
Amestecă glazura sau gemul de caise cu 1 lingură cu apă fiartă, apoi unge cu această compoziţie desertul. Serveşte imediat.
Pofta buna!
Vreau si eu din budinca de caise