Reteta budinca de caise

Printeaza

Reteta budinca de caise din: faina, praf de copt, caise, zahar, oua, margarina, lapte, glazura.

Ingrediente:Reteta_budinca_de_caise

  • 150 g făină.
  • 5 g praf de copt
  • 125 g zahăr pudră
  • 50 g margarină
  • 2 ouă medii
  • 2 linguri cu lapte degresat
  • câţiva stropi cu esenţă de migdale
  • caise din compot, înjumătăţite
  • 1 lingură cu glazură de caise sau gem de caise

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.

Cerne făina într-un bol şi adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele şi esenţa de migdale şi omogenizează. Imparte compoziţia între cele patru forme, sau toarn-o pe toată în forma mare, acoperind bine baza.

Aranjează jumătăţile de caise deasupra.

Dă formele la cuptor timp de 30-40 de minute, până când umplutura a crescut, iar dacă o apeşi cu degetele, revine la forma iniţială.

Scoate-le din cuptor.

Amestecă glazura sau gemul de caise cu 1 lingură cu apă fiartă, apoi unge cu această compoziţie desertul. Serveşte imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din budinca de caise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.