Rasol de gaina in sos de hrean

Printeaza

Rasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean.

Ingrediente:Rasol de gaina in sos de hrean

  • 1 găină
  • sare
  • 30 g hrean
  • 200 g morcovi
  • 2 telina
  • 1 ceapă
  • 1 varză
  • 300 g cartofi
  • 50 g costiţă afumată
  • 1 lingură oţet
  • zahăr
  • 50 g unt
  • 1/2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Găina se pune la fiert cu apă rece. Cînd începe să fiarbă, se spumează, se dă sare şi pe parcurs se pun morcovii, ţelina şi ceapa. Cand găina este bine fiartă, se dă deoparte.

Intre timp se opăreşte varza, se fac verzişoare mici, se aşază într-o cratiţă pe felii de costiţă şi se fierbe cu puţină supă grasă. Cartofii rotunjiţi se fierb separat.

Rasolul de gaina se serveste cu garnitura de legume si sosul de hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.