Prajitura cu smantana si caise

Printeaza

Prajitura cu smantana si caise din: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, coaja de lamaie, sare, caise, frisca, smantana, amidon, zahar vanilat, gem de caise.

Ingrediente aluat:Prajitura_cu_smantana_si_caise

  • 250 g faina
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • sare

Ingrediente topping:

  • 1 cutie caise
  • 50 g frisca
  • 250 g smantana
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 lingură amidon
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 50 g gem de caise

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un castron, formati o adancitura in mijloc si presarati zaharul.

Faramitati drojdia, dizolvati-o in laptele caldut si turnati-l in adancitura. Amestecati cu putina faina si acoperiti aluatul format, apoi lasati-l cca 15 minute sa creasca intr-un loc cald.

Adaugati untul, coaja de lamaie, sarea si framantati-l. Acoperiti-l si lasati-l alte 20 de minute sa creasca.

Scurgeti caisele. Ungeti cu grasime o forma rotunda. Preincalziti cuptorul la 170°C.

Framantati aluatul, intindeti-l si tapetati cu ele forma pregatita, lasand o margine libera. Intepati blatul cu o furculita si asezati caisele.

Amestecati smantana, frisca, oul, zaharul, amidonul si zaharul vanilinat.

Intindeti crema peste prajitura, lasati-o cca 15 minute, apoi coaceti-o 40-45 de minute.

Incalziti gemul, intindeti-l peste prajitura si presarati-o eventual cu fulgi de migdale.

Prajitura cu smantana si caise

Prajitura_cu_smantana_si_caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.