Prajitura cu ovaz

Printeaza

Prajitura cu ovaz din: ovaz, faina, oua, unt, zahar, amidon.

Ingrediente:

  •  1 cană cu fulgi de ovăz
  • 1 cană cu făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 125 g zahăr brun
  • 200 g zahăr
  • 25 g amidon
  • 400 ml suc proaspăt de portocale
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron fulgii de ovăz amestecaţi cu făina şi zahărul brun. Modelează în mijloc o adâncitură şi pune untul tăiat cubuleţe şi gălbenuşurile.

Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat omogen. Intinde aluatul de ovăz într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie. Lasă la cuptor, la foc redus, 10-15 minute.

Intre timp, pune pe foc zahărul amestecat cu amidonul şi sucul de portocale. Amestecă energic până obţii un sos mai dens. După ce a dat în primul clocot, adaugă untul tăiat cubuleţe.

Toarnă crema peste blatul copt.

Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.