Piept de vitel cu legume si mere

Printeaza

Piept de vitel cu legume si mere din: piept de vitel, morcovi, varza de Bruxelles, telina, cartofi, patrunjel, hrean, unt, otet, sare, piper, zahar, faina, mere, praz, smantana.

Ingrediente:

  • 1,5 kg piept de viţel
  • 250 g morcovi
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 2 ţeline
  • 400 g cartofi noi
  • pătrunjel verde
  • 30 g hrean
  • 150 g unt
  • 1 lingură oţet
  • sâre
  • piper boabe
  • zahăr
  • 1/2 lingură făină
  • 5 mere
  • 1 fir de praz
  • 1 lingură smântână

 

Mod de preparare:

Spălaţi foarte bine carnea apoi puneţi-o la fiert în 4 l apă, sare, piper boabe, morcov, ţelinele întregi şi praz.

Când carnea este bine fiartă, scoateţi-o, tăiaţi-o felii şi puneţi-le pe un platou cu morcovii, ţelina, varza fiartă în apă şi încălzită. Puneţi, de asemenea, merele tăiate în jumătăţi curăţate şi fierte cu unt şi pătrunjel tocat.

Pregătiţi un sos din 50 g unt, 1/2 lingură de făină şi supă; clocotiţi-l 5 minute la foc domol. Puneţi o parte din sos peste pieptul de viţel în tavă.

în sosieră aduceţi sosul de hrean ras, sare, zahăr, oţet şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.