Pachetele cu mac

Printeaza

Pachetele cu mac din: faina, lapte, unt, zahar, praf de copt, ou, sare, mac, lapte, zahar, esenta de vanilie, oua.

Ingrediente:Pachetele_cu_mac

pentru aluat:

  • 325 g faina
  • 100 ml lapte
  • 75 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 300 g mac
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, zahărul şi sa¬rea până se omogenizează. Apoi, încorporezi oul bătut, laptele, praful de copt şi formezi un aluat.

Dai deoparte pentru o oră. Speli macul, îl pui într-o cratiţă la foc mic şi adaugi laptele, ouăle bătute şi zahărul.

Fierbi, amestecând din când în când, până este absorbit tot laptele. Adaugi o linguriţă de esenţă de vanilie.

Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei budinci mai groase. Dai de pe foc şi laşi la răcit.

Intinzi aluatul şi decupezi în ce forme vrei şi pui pe fiecare din compoziţia cu mac, îndoi şi lipeşti.

Incingi cuptorul, pui „pacheţelele” obţinute în tava tapetată. Le laşi la cuptor pentru 30 de minute sau până devin arămii.

Pachetele cu mac

Pachetele_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.