Orez cu ciuperci, praz si ardei

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu :ciuperci, praz, ardei capia, usturoi, ulei, pudra de curry, ulei de masline, otet balsamic, boia iute, sare, piper, cimbru, lapte de cocos.

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 300 g ciuperci
  • un fir de praz
  • 4 ardei capia
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • o linguriţă pudră de curry
  • două linguri cu ulei de măsline
  • două lin­guri cu oţet balsamic
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • lapte de cocos

 

Mod de preparare:

Prezul se clăteşte în apă rece, apoi se fierbe în apă cu sare şi se păstrează la cald. Ciupercile se spală, se taie felii potrivit de mari şi se pun într-un bol.

Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă, se spală şi se taie felii. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă prazul şi se căleşte până se înmoaie.

Se adauga ciupercile, se mai calesc zece minute, apoi se pun usturoiul, pudra de curry un vârf de linguriţă cu boia iute, sare şi piper după gust.

Se lasă să se prăjească încă cinci minute, apoi se opreşte focul. Se pune orezul în farfurii, se aşază deasupra amestecul de legume prăjite şi se presară cimbru.

Ardeii capia se spală, se taie rondele sau felii, se pun într-un bol, se amestecă bine cu uleiul de măsline, oţetul balsamic, sare, piper şi cimbru. Se pun lângă orezul cu legume şi se serveşte totul imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place orezul facut in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.