Mojito cu menta si zmeura

Printeaza

Mojito cu menta si zmeura din: menta, suc de lamaie, zahar, rom, apa minerala, zmeura. Cocktail-ul Mojito este o băutură populară și revigorantă, originară din Cuba, care a devenit cunoscută în întreaga lume pentru gustul său proaspăt și ușor.

Mojito este apreciat pentru aromele sale de mentă și lime și este adesea alegerea perfectă în zilele calde de vară sau ca o băutură de relaxare în orice moment al anului.

Mojito are origini cubaneze și datează din secolul al XVI-lea. Se crede că denumirea “mojito” derivă din termenul african “mojo,” care se referă la un vrăjitor sau vrăjitoare. Băutura a devenit populară în Cuba în secolul al XIX-lea și a fost asociată inițial cu o băutură medicinală, deoarece menta și lime-ul erau cunoscute pentru proprietățile lor benefice pentru sănătate.

 

Ingrediente:Mojito cu menta si zmeura

  • câteva frunze de mentă
  • 15 ml suc de lămâie
  • 1 linguriţă de zahăr fin
  • 60 ml de rom alb (sau cachaga)
  • 90 ml de apă minerală
  • câteva bucăţi de zmeură

 

Mod de preparare:

Se pun menta, sucul de lămâie şi zahărul într-un pahar înalt, apoi se zdrobesc uşor, cu coada unei linguri de lemn.

Se adaugă cuburi de gheaţă, rom, apă minerală şi zmeură.

 

 

În timp, Mojito a evoluat într-o băutură alcoolică preferată, devenind celebru în special în perioada prohibiției din Statele Unite, când Cuba era o destinație populară pentru turiști americani în căutare de distracție și băuturi alcoolice.

Astăzi, Mojito este iubit în întreaga lume și poate fi găsit în majoritatea barurilor și restaurantele care servesc cocktailuri.

Mojito este renumit pentru prospețimea sa și pentru gustul său revigorant, fiind un cocktail ideal pentru a te răcori într-o zi caldă sau pentru a te bucura de momente relaxante cu prietenii.

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cocktail Mojito clasic

Cocktail Mojito clasic din: frunze de menta, lime, zahar, rom alb, apa minerala. Menta este o plantă aromatică originară din regiunile din Asia și Europa. Proprietățile sale antispastice și antiinflamatorii o fac să fie utilizată în mod obișnuit pentru a trata probleme digestive, cum ar fi greața, arsurile la stomac, balonarea și indigestia. Este bogată […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.