Mancare de pui cu dovlecei

Printeaza

Mancare de pui cu dovlecei din: piept de pui, unt, lapte dulce, faina, dovlecei, ceapa, rozmarin, morcovi, lamai, seminte de mac, ulei, sare, piper, alune, migdale.

Ingrediente:Mancare_de_pui_cu_dovlecei

  • doua piepturi de pui mai mari
  • 100 g unt
  • 350 ml lapte dulce
  • o lingura cu faina
  • doi dovlecei
  • doua cepe albe
  • o lingura cu rozmarin tocat
  • un morcov
  • doua lamai
  • o lingura cu seminte de mac
  • ulei
  • sare
  • piper
  • piper
  • alune
  • migdale

 

Mod de preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie bucăţele şi se pun într-un bol. Deasupra se toarnă sucul de lămâie, se presară sare, piper şi rozmarin tocat. Se toarnă puţin ulei, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece o oră.

Se scoate carnea din marinată, se prăjeşte în puţin ulei, apoi se scoate într-un bol. Peste uleiul rămas se mai adaugă puţin ulei şi se prăjesc dovleceii tăiaţi felii, ceapa şi morcovul tocate mărunt. Când legumele s-au înmuiat se toarnă laptele rece amestecat cu făină, sare şi piper.

Se fierbe totul la foc mic până începe să se îngroaşe sosul, se adaugă carnea de pui, restul de rozmarin, seminţele de mac şi se condimentează. Se fierbe totul încă zece minute, eventual adăugând puţină apă sau lapte dacă sosul este prea gros.

La sos se mai poate adauga un amestec de migdale si alune tocate mai mare.

Mancare de pui cu dovlecei

Mancare_de_pui_cu_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.