Mancare de morcov cu pogacele de oua

Printeaza

Mancare de morcov cu pogacele de oua din: morcov, unt, faina, lapte, usturoi, sare, zahar, ou, ceapa, chifla, chimion, ulei, sare, piper, pesmet.

Ingrediente:Mancare de morcov cu pogacele de oua

  • 3 morcovi
  • 1 cub de unt
  • 1 lingură făină
  • 1 cană cu lapte
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • puţin zahăr

Pentru pogăcele:

  • 5 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 chiflă
  • puţin lapte
  • 1 lingură chimion măcinat
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pesmet

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, îi speli şi îi dai pe râzătoare. Pui untul în tigaie, adaugi morcovii, sare, zahăr, piper
şi îi căleşti cu puţină apă. Adaugi usturoiul tocat şi amestecul de lapte cu făină şi laşi să mai fiarbă mâncărica.

Pregăteşti pogăcelele aşa: Tai chifla în cuburi şi le stropeşti cu laptele. Ceapa curăţată o tai cuburi şi o căleşti. Baţi bine cele 4 ouă şi le prăjeşti. Amesteci ouăle prăjite cu ceapa, chifla şi cu 1 ou.

Din acest amestec formezi pogăcele, pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei fierbinte. Le serveşti alături de mâncărica de morcovi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.