Mancare de ceapă si telină

Printeaza

Mancare de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina, zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper.

Ingrediente:Mancare_de_ceapa_si_telina

  • 1 kg ceapa
  • 500 g telina
  • 8 linguri ulei de masline
  • 4 catei mari de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sos de soia – optional
  • 4 felii de paine
  • 200 ml vin alb
  • 100 g branza de burduf sau cascaal
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în bucăţi mai mari, săraţi-o şi căliţi-o la foc potrivit. Adăugaţi în vas şi ţelina tăiată în cubuleţe. Dacă scade prea mult lichidul, turnaţi vinul în care aţi amestecat făina şi zahărul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când legumele sunt moi şi sosul este bine legat, cam 15 – 20 de minute.

Prăjiţi pâinea şi puneţi câte o felie în fiecare farfurie. Turnaţi deasupra mâncarea de ceapă şi radeţi caşcaval pe răzătoarea mică.

Mancare de ceapă si telină

Mancare_de_ceapa_si_telina

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. la mancarea de ceapa si telina eu pun si rosii, nu-mi place s-o vad alba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.