Lufar prajit cu cartofi copti si sos de otet cu ceapa si verdeata
PrinteazaLufar prajit cu cartofi copti si sos de otet cu ceapa si verdeata
- 1,400 kg lufar
- 250 g ulei
- 40 g făină
- sare
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- 2 fire de ceapă verde
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri oţet
Mod de preparare:
Lufarul se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, apoi prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se aşază într-un platou.
Separat se fierbe oţetul cu puţină apă, se pune sare, dafin, piper boabe şi cînd s-a răcit se amestecă cu ulei, verdeaţă şi ceapa tocată şi se toarnă peste peşte.
Se serveşte cu cartofi copţi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lufar prajit
- lufar retete
Nu va suparati, dar ce e ala lufar? Peste cumva?