Jambon in vin alb

Printeaza

Jambon in vin alb din: pulpa, piper, ienibahar, usturoi, vin.

Ingrediente:Jambon in vin alb

  • pulpa din spate
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o capatina de usturoi
  • 3 l de vin alb

 

Mod de preparare:

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipereaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul.

Se fierbe la foc mic pana cand apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.

Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Jambonul se tine o zi la fum.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.