Inele de calamar cu sos chaud-froid

Printeaza

Inele de calamar cu sos chaud-froid din: inele de calamar, faina, bere sau lapte, ou, sare, ulei, unt, faina, supa de oase, frisca, gelatina.

Ingrediente:Inele de calamar cu sos chaud-froid

  • 500 g inele de calamar
  • congelate
  • 100 g făină
  • 200 ml bere sau lapte
  • 1 ou
  • sare
  • 150 ml ulei

Pentru sos

  • 40 g unt
  • 50 g făină
  • 400 ml supă de oase
  • 50 ml frişcă
  • 15 g gelatină
  • 1 linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Laşi inelele să se mai dezgheţe timp de 1/2 oră. Mixezi oul cu 50 g făină, apoi adaugi alternativ berea sau laptele şi făină, până când obţii un aluat de consistenţa smântânii, pe care îl sărezi şi condimentezi după gust.

Inmoi gelatina în 150 ml apă rece. Dizolvi făina în 100 ml supă rece. Topeşti untul într-o tigaie şi îl mixezi rapid cu amestecul de făină. Torni treptat restul de supă călduţă, în timp ce amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Adaugi şi frişca şi fierbi la foc mediu circa 20 de minute. Iei vasul de pe foc şi încorporezi gelatina, apoi strecori sosul printr-o sită deasă.

Aduci la masă inelele de calamar calde, alături de sosul rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.