Dovlecei cu afine

Printeaza

Dovlecei cu afine din: dovlecei, afine, zahar, ulei, iaurt, ou, faina, praf de copt, scortisoara, sare, nuca.

Ingrediente:Dovlecei cu afine

  • 2-3 dovlecei mici
  • 250 g zahar brun
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml de iaurt
  • zahar vanilat
  • un ou
  • 250 g faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingurita de scortisoara
  • 1/2  cana de miez de nuca
  • o cana afine

 

Mod de preparare:

Da prin râzatoare 2-3 dovlecei mici, amesteca-i cu 250 g zahar brun, 3 linguri de ulei, 200 ml de iaurt, un zahar vanilat si un ou.

Amesteca 250 g faina cu o lingurita de praf de copt, 1 /2 lingurita de bicarbonat, 1/2 lingurita sare si o lingurita de scortisoara. Pune laolalta cele doua amestecuri si adauga o cana de afine si jumatate de cana de miez de nuca maruntit.

Coace 60 de minute în cuptorul încins la 180°C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.