Desert cu migdale si aroma de vanilie

Printeaza

Desert cu migdale si aroma de vanilie din: albusuri, suc de lamaie, sare, zahar, migdale, amidon, scortisoara, frisca, sirop de vanilie, lichior de vanilie.

 

Ingrediente aluat:Desert_cu_migdale_si_aroma_de_vanilie

  • 3 albusuri
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • sare
  • 200 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 2 linguri de amidon
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 50 migdale intregi, decojite

Ingrediente garnitura:

  • 200 ml frisca
  • 30 ml sirop sau lichior de vanilie

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile cu suc de lamaie, un praf de sare si zahar pana ce nu se mai simt cristalele de zahar si ia nastere o compozitie alba, stralucitoare si tare (se poate tăia cu cutitul).

Se inglobeaza migdalele macinate amestecate cu amidon si scortisoara.

Se incinge cuptorul la 180 °C. Compozitia de migdale se asaza intr-un sprit prevazut cu forma mare de stea si se fac rozete pe tavi tapetate cu hartie de copt, la distante de 3 cm unele de altele. Se asaza pe fiecare cate o migdala si se preseaza usor.

Se coc la cuptor cca 25-30 minute. Se scot si se desprind imediat din tava; se lasa sa se usuce pe un gratar pentru prajituri.

Se bate frisca, se aromatizeaza cu lichiorul si se serveste alaturi.

Desert cu migdale si aroma de vanilie

Desert_cu_migdale_si_aroma_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.