Curry de Pui cu Ghimbir

Printeaza

Curry de Pui cu Ghimbir din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, lapte de cocos, rosii, cartof dulce, sare, piper, frunze de coriandru.

Curry-ul de pui cu ghimbir are origini în bucătăria indiană și a devenit un preparat popular în întreaga lume datorită aromei sale bogate și aromei exotice. Ghimbirul adaugă o notă proaspătă și picantă la acest fel de mâncare.

Ingrediente:

  • 500g piept de pui, tăiat cubulețe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt, mărunțit
  • 2 linguri de pastă de curry (după preferință, puteți alege un curry mai picant sau mai dulce)
  • 1 conservă (400ml) de lapte de cocos
  • 1 conservă (400g) de roșii tocate
  • 1 cartof dulce, tăiat cubulețe (opțional)
  • Sare și piper, după gust
  • Frunze de coriandru sau pătrunjel pentru decor

 

Mod de Preparare:

Încălziți uleiul de măsline într-o oală mare la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o până devine moale și aurie.

Adăugați usturoiul și ghimbirul în oală și căliți-le timp de 1-2 minute până când emană arome.

Adăugați carnea de pui tăiată cubulețe și căliți-o până când devine aurie pe toate părțile.

Adăugați pasta de curry în oală și amestecați bine pentru a o încorpora în amestecul de pui și ceapă.

Turnați laptele de cocos și roșiile tocate în oală și amestecați bine. Dacă doriți, adăugați și cubulețele de cartof dulce.

Lăsați curry-ul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute sau până când carnea de pui este fragedă și cartofii dulci sunt moi.

Gustați și ajustați cu sare și piper, după preferințe.

Serviți curry-ul cu orez sau naan, decorat cu frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel.

Curry de Pui cu Ghimbir

Valori nutriționale aproximative per porție (fără orez sau naan):

  • Calorii: 350
  • Carbohidrați: 14g
  • Proteine: 25g
  • Grăsimi: 24g

 

Acest fel de mâncare vă va cuceri papilele gustative cu aromele sale vibrante și textura sa cremoasă. Curry-ul de Pui cu Ghimbir este un preparat culinar plin de arome, perfect pentru a vă bucura de o masă delicioasă și reconfortantă.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Curry de piept de curcan cu legume

Curry de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui, legume proaspete.   Ingrediente: 500g piept de curcan Sare și piper, după gust 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată 2 căței de usturoi, zdrobiți […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.