Crema de lapte

Printeaza

Crema de lapte din: lapte, vanilie, faina, sare, oua, zahar.

Ingrediente:Crema de lapte

  • 1 l lapte
  • 1 baton de vanilie (4 plicuri cu zahăr vanilinat)
  • 3 linguri cu făină
  • 1 praf de sare
  • 8 ouă
  • 350 g zahăr

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele cu zahărul tos şi lăsaţi-l sa dea în 2-3 clocote. Adăugaţi 1/2 linguriţă sare si vanilia. Răcoriţi 15 min într-un vas cu apă rece.

Separaţi gălbenuşurile, amestecati cu lingura de lemn, adăugaţi faina în ploaie, subţiaţi amestecul cu laptele turnat încet. Lăsaţi pe foc mic, amestecând fără întrerupere, pâna se îngroaşă.

Răciţi, încorporaţi albuşurile bătute spumă, omogenizaţi. Lăsaţi la rece 1 oră. Serviţi în cupe, cu fructe de sezon, tăiate felii subţiri, cu sau fară frişca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.