Cremă cu migdale

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar, migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf.

Ingrediente:Cremă cu migdale

  • 6 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr
  • 40 g migdale decojite
  • câteva picături de apă de flori de portocală
  • scorţişoară praf

 

Mod de preparare:

Prăjiţi migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga ulei, până se colorează frumos, apoi pisaţi-le mărunt într-o piuliţă.

Puneţi zahărul într-o cratiţă, adăugaţi 1 dl de apă şi, amestecând continuu, daţi în clocot la foc potrivit. Când zahărul este complet topit, luaţi cratiţa de pe foc şi încorporaţi unul câte unul gălbenuşurile, continuând să amestecaţi.

Puneţi iar compoziţia pe aragaz, continuaţi să o fierbeţi la foc foarte, foarte mic, ames­tecând cu o lingură de lemn până începe să se îngroaşe. Apoi, tot pe foc mic, bateţi-o cu un tel până devine spumoasă.

Continuând să amestecaţi, adăugaţi puţină scorţişoară, apă de flori de portocal şi jumă­tate din cantitatea de migdale. împărţiţi crema în şase ceşcuţe de ceai şi lăsaţi-le să se răcească circa 1 oră.

Aduceţi crema la masă, ornând-o cu mig­dalele pisate care v-au rămas şi presărată cu scorţişoară.

Cremă cu migdale

Cremă cu migdale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.