Cotlet de porc în sos de rodii

Printeaza

Cotlet de porc în sos de rodii din: cotlete de porc, rodii, unt, faina, lapte, suc de rosii, nucsoara, frunze de salvie, sare si piper.

 

Ingrediente:Cotlet_de_porc_în_sos_de_rodii

  • 4 cotlete de porc
  • 3 rodii
  • 100 g unt
  • 2 lingua faina
  • 300 ml lapte
  • 150 ml suc de rosii
  • un varf de cutit nucsoara
  • 2-3 frunze de salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cotletele de pieliţe, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper.

Topiţi 75 g de unt într-o tigaie, adăugaţi o ceşcuţă de apă fiartă şi prăjiţi cotletele până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe ambele părţi, apoi scoateţi-le pe o farfurie şi păstraţi-le acoperite la cald.

In grăsimea rămasă prăjiţi, 1-2 minute, 2 rodii curăţate de coajă şi desfăcute în bucheţele.

Separat, topiţi untul rămas, adăugaţi făina şi căliţi-o la foc mic 1 minut. Adăugaţi laptele puţin câte puţin, în timp ce amestecaţi.

După ce aţi pus tot laptele, mai lăsaţi pe foc 2 minute, amestecând încontinuu, apoi puneţi sucul de rodii şi mai lăsaţi să fiarbă la foc mic mic 2 minute.

Puneţi în­tr-o tava adâncă cotletele, împrejurul acestora puneţi bucăţile de rodie şi deasupra turnaţi sosul de rodii.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit 15 minute. Serviţi preparatul cald şi ornaţi cu feliuţe din rodia rămasă.

 

Cotlet de porc în sos de rodii

Cotlet_de_porc_în_sos_de_rodii

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Interesanta reteta asta

  2. Eu n-am mancat, sosul de rodii nu e dulce? cum se impaca cu cotletul de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.