Cod cu orez si sofran

Printeaza

Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Cod cu orez si sofran

  • 4 trunchiuri de cod
  • 150 g orez
  • 100 g fasole roşie boabe
  • 300 g fasole verde
  • doi ardei capia
  • o ceapă
  • o căpăţănă de usturoi mică
  • câteva fire de şofran
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea rosie se pune la inmuiat cu o seara inainte si se fierbe in apa cu sare. Fasolea verde se fierbe, se taie bucatele mai mici si se pune intr-un castron.

Trunchiurile de cod se taie sub forma de cotlete, se spala si se sterg cu servetele absorbante. Se ung cu ulei amestecat cu jumatate din usturoiul pisat, se condimenteaza si se frig pe gratar.

Ceapa si usturoiul ramas se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Se incing trei linguri cu ulei intr-o cratita, se pun legumele tocate si se calesc cinci minute. Se adauga ardeiul capia taiate cubulete, orezul si se calesc cinci minute.

Se toarna apa cat sa-l depaseasca cu doua degete, se condimenteaza si se lasa sa fiarba. Cand orezul este aproape fiert se adauga cele doua tipuri de fasole si sofranul.

Se continua fierberea pana ce orezul este gata, se opreste focul si se lasa zece minute la racit.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Cod cu orez si sofran
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.