Ciorba de cartofi cu tarhon si mazare
PrinteazaCiorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei gras, mazare, faina, foaie de dafin, frunze de busuioc, boia de ardei, ardei iute, tarhon, ulei, otet, piper, sare.
- 1/2 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- cateva 1 arde gras galben si rosu
- 250 g mazare
- 1 lingura faina
- 1 foaie de dafin
- 2-3 frunze de busuioc
- 1 lingura boia dulce de ardei
- 1 ardei iute
- 1 lingura tarhon maruntit
- 50 ml ulei
- 1-2 linguri otet
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa şi ardeii mărunt, morcovii în rondele şi cartofii cuburi. In oala de ciorbă, căleşti ceapa şi morcovii în uleiul încins, pentru 2-3 minute. Adaugi ardeii, apoi cartofii. Stingi cu 2 litri de apă clocotită şi fierbi legumele împreună cu foaia de dafin, în vasul parţial acoperit.
După 10 minute, pui mazărea şi continui fierberea 5-10 minute. ciorbă în fir subţire, timp în care amesteci. Laşi să mai dea în câteva clocote. 4. Condimentezi cu piper, sare şi oţet după gust, presari tarhon mărunţit, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac, până în momentul servirii, pentru a se pătrunde aromele.
Ciorba de cartofi poate fi uşor gătită în orice anotimp.
Ciorba de cartofi cu tarhon
Pofta buna!