Ciorba de burta (varianta)
PrinteazaCiorba de burta
- 4 1 apă
- 1 kg burtă
- 1 picior de viţel
- zarzavat de supă
- 2 foi de dafin
- 10 boabe piper
- 2 linguri oţet
- 2 gălbenuşuri
- sare
Mod de preparare:
Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper.
Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe picior.
Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.
Pofta buna!
Ciorba de burta e preferata sotului. O sa-i fac.