Ceai de Sfeclă Roșie: Băutura Antioxidantă pentru Vitalitate

Printeaza

Ceai de Sfeclă Roșie: Băutura Antioxidantă pentru Vitalitate din: sfecla rosie, apa, miere, suc de lamaie. Descoperă secretul vigoarei cu ceaiul de sfeclă roșie – rețetă tradițională îmbogățită cu antioxidanți, perfectă pentru detoxifiere și energizare.

Află istoria, proprietățile nutritive și cum să prepari această licoare revitalizantă.

 

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roșie medie, curățată și tăiată felii subțiri
  • 1 litru de apă
  • Miere sau sirop de agave (opțional, pentru îndulcire)
  • Suc de lămâie (opțional, pentru un gust mai răcoritor)

 

Mod de preparare:

Pune apa la fiert într-un ceainic.

Adaugă feliile de sfeclă în apa clocotită și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.

Scoate ceainicul de pe foc și lasă ceaiul să se infuzeze pentru încă 10 minute.

Strecoară ceaiul pentru a îndepărta bucățile de sfeclă.

Adaugă miere sau sirop de agave și suc de lămâie după gust.

Ceai de Sfeclă Roșie: Băutura Antioxidantă pentru Vitalitate

Valori Nutriționale (pe cană):

  • Calorii: aproximativ 60 kcal
  • Carbohidrați: 13 g
  • Proteine: 2 g
  • Grăsimi: 0 g

 

Ceaiul de sfeclă roșie este o băutură tradițională în multe culturi, apreciată nu doar pentru gustul său dulceag și culoarea vibrantă, dar și pentru proprietățile sale nutritive.

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți, fibre, vitamine și minerale, fiind folosită de secole în scopuri medicinale.

Această rețetă simplă îmbină beneficiile naturale ale sfeclei cu plăcerea de a savura o băutură caldă și reconfortantă.

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Just Like Apple Cider

Ceai de rubarba

Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 10 g miere 8 pliculeţe de ceai verde       Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1 l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la […]

 

Ceai de cirese si visine

Cireşul şi Vişinul (Cerasusvulgaris)  Descriere In terapeutică se folosesc codiţele de cireşe şi vişine. Ele conţin săruri de potasiu, derivaţi flavonici, taninuri de natură catehică. Codiţele se folosesc sub formă de ceai care se prepară astfel: un pumn de codiţe se fierb într-un litru de apă timp de o jumătate de oră. Ceaiul se bea […]

 

Savurati!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ceai-sfecla-rosie-bautura-antioxidanta-vitalitate html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.