Ceai Antioxidant

Printeaza

Ceai Antioxidant din: coada calului, frunze de mure, frunze de zmeura, apa. Într-o lume unde stresul și poluarea își pun amprenta asupra sănătății noastre, un ceai antioxidant nu este doar o băutură plăcută, ci și un aliat de nădejde în lupta împotriva radicalilor liberi.

Acest ceai, bogat în antioxidanți naturali, folosește ingrediente proaspete și uscate precum coada-calului și frunzele de mure și zmeură pentru a crea o infuzie revigorantă și sănătoasă.

Urmăriți pașii simpli de preparare pentru a vă bucura de toate beneficiile acestui ceai minunat.

Reteta Ceai Antioxidant

Ingrediente:

  • 1 linguriță de coada-calului uscată
  • 1 linguriță de frunze de mure uscate
  • 1 linguriță de frunze de zmeură uscate
  • 500 ml de apă fierbinte

 

Mod de Preparare:

Asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine uscate și păstrate în condiții optime pentru a păstra cât mai mult din proprietățile antioxidante.

Încălziți apa până la punctul de fierbere, apoi turnați-o peste amestecul de ierburi într-un ceainic.

Lăsați ceaiul să stea acoperit pentru aproximativ 10-15 minute. Acest timp permite eliberarea completă a antioxidanților și a aromelor.

Folosiți un strecurător fin pentru a separa ierburile de lichid.

Valori Nutriționale

  • Calorii: Aproape inexistente
  • Antioxidanți: Bogat în flavonoide și minerale esențiale care contribuie la sănătatea generală și la lupta împotriva îmbătrânirii celulare.

 

Ceaiul este ideal servit cald, dar poate fi consumat și rece, ca un tonic revigorant pe timpul verii.

Acest ceai poate fi acompaniat de un desert ușor, cum ar fi biscuiți cu ovăz sau un mix de nuci și fructe uscate.

Pentru a îmbunătăți gustul, puteți adăuga miere sau lămâie, care sunt de asemenea bogate în vitamina C și potențează efectul antioxidant al ceaiului.

Fie că îl savurați la începutul zilei pentru un boost de energie sau seara, pentru relaxare, acest ceai este o alegere excelentă pentru a vă menține sănătatea și vitalitatea.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.