Budinca cu branza de vaci si stafide

Printeaza

Budinca cu branza de vaci si stafide din: taitei cu ou, smantana, branza de vaci, oua, margarina, zahar, scortisoara, sare si stafide.

Ingrediente:Budinca_cu_branza_de_vaci_si_stafide

  • 350 g taitei cu ou
  • 1 cana smantana
  • 500 g branza de vaci la temperatura camerei
  • 5 oua batute spuma
  • 75 g unt sau margarina topita
  • 1/3 cana zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un varf de sare
  • 1/2 cana stafide

 

Mod de preparare:

Incălzeşti cuptorul la 180 grade Celsius. Fierbi tăiţeii cu ou după instrucţiunile de pe ambalaj. îi clăteşti cu apă rece, îi scurgi bine de apă şi îi dai deoparte. Intr-un vas mare, baţi smântână, brânza de vaci, ouăle şi untul topit, până obţii o compoziţie moale.

Adaugi zahărul, scorţişoara şi sarea şi continui să baţi compoziţia până se dizolvă zahărul. Adaugi tăiţeii şi stafidele. Pui amestecul de bu­dincă într-un vas de copt uns cu ulei şi îl dai la cuptor. Coci timp de 45-50 de minute, până când budinca începe să capete o cu­loare maro deschis.

Tai budinca în bucăţi de formă pătrată şi o serveşti călduţă sau la tempera­tura camerei.

Budinca cu branza de vaci si stafide

Budinca_cu_branza_de_vaci_si_stafide

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Vreau si eu din budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.