Bruschete usturoiate cu busuioc

Printeaza

Bruschete usturoiate cu busuioc din: rosii, franzela, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, busuioc, sare.

Ingrediente:Bruschete_usturoiate_cu_busuioc

  • 1 kg rosii
  • 1 franzela
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie franzela în felii mai grosuţe, aproximativ 1. cm, şi rumeneşte-le pe grătar sau într-o tigaie neunsă. Freacă bine feliile de pâine cu usturoi, după care stropeşte-le cu puţiin ulei de măsline. Opăreşte roşiile, decojeşte-le, după care trece-le printr-o sită.

Sucul de roşii astfel obţinut pune-l pe foc şi presară un praf de sare. După ce a dat într-un clocot, două, pune foile de dafin şi puţin busuioc şi lasă să scadă. Sper final, adaugă usturoiul rămas şi tăiat cubuleţe.

Mai lasa putin pe foc, sa se intrepatrunda aromele, iar dupa ce s-a racorit putin, serveste pe feliile de paine gata pregatite, fie calde, fie reci.

Bruschete usturoiate cu busuioc

Bruschete_usturoiate_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.