Ardei umpluti cu morcovi, mazare si porumb

Printeaza

Ardei umpluti cu morcovi, mazare si porumb din: ardei grasi, mazare, morcovi, porumb, ceapa, pasta de ardei dulce, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, ulei, smantana, frisca.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_morcovi_mazare_si_porumb

  • 12 ardei grasi
  • 200 g mazare
  • doi morcovi
  • 200 g porumb din conserva
  • doua cepe
  • o lingura cu pasta de ardei dulce
  • o lingura cu pasta de tomate
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • smantana
  • frisca

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing patru linguri cu ulei, se pune ceapa şi se căleşte două minute.

O parte din ceapa se scoate într-un bol şi peste ceapa rămasă se pune morcovul.

Se călesc cinci minute, se adaugă mazărea fiartă separat, porumbul scurs de apă, ardeiul gras şi se condimentează.

Se ţin zece minute pe foc, se adaugă pătrunjel tocat se amestecă şi se ia de pe foc.

Se amestecă ceapa din bol cu hrişcă, pasta de ardei şi cea de tomate, se condimentează, se adaugă două căni cu apă şi se fierb.

Când este gata se umplu ardeii pe jumătate, iar partea rămasă goală se umple cu legume.

Se aşază într-o cratiţă, se adaugă apă şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu 30 de minute, se scot şi se lasă zece minute la răcit.

Se servsc calzi sau reci, simpli sau cu smantana.

Ardei umpluti cu morcovi, mazare si porumb

Ardei_umpluti_cu_morcovi_mazare_si_porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.