Risotto din quinoa cu sofran
PrinteazaO reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon, mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu contine gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si este foarte usor digerabile. In plus, este si foarte gustoase, cu o aroma de nuca.
- 250 g quinoa
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml vin alb
- 800 ml supa de legume
- 1 praf sofran
- 80 g rosii cherry
- 1 fir tarhon
- 2 linguri mascarpone
- 30 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se prăjesc în ulei de măsline quinoa şi ceapa tocată; se stinge cu vin alb şi se fierbe, amestecând constant, până ce se evaporă lichidul. Apoi se toarnă treptat supa de legume şi în acelaşi timp se înglobează pudra de şofran. Se fierbe timp de 20-25 min., amestecând constant.
Inainte de terminarea timpului de fierbere se adaugă roşiile tăiate jumătăţi şi tarhonul. Se amestecă bine şi se adaugă mascarpone şi parmezan. Se repartizează mâncarea pe farfurii şi se ornează cu fâşii de parmezan şi tarhon.
Risotto din quinoa cu sofran
Pofta buna!