Risotto din quinoa cu sofran

Printeaza

O reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon, mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu contine gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si este foarte usor digerabile. In plus, este si foarte gustoase, cu o aroma de nuca.

Ingrediente:Risotto din quinoa cu sofran

  • 250 g quinoa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • 800 ml supa de legume
  • 1 praf sofran
  • 80 g rosii cherry
  • 1 fir tarhon
  • 2 linguri mascarpone
  • 30 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se prăjesc în ulei de măsline quinoa şi ceapa tocată; se stinge cu vin alb şi se fierbe, amestecând constant, până ce se evaporă lichidul. Apoi se toarnă treptat supa de legume şi în acelaşi timp se înglobează pudra de şofran. Se fierbe timp de 20-25 min., amestecând constant.

Inainte de terminarea timpului de fierbere se adaugă roşiile tăiate jumătăţi şi tarhonul. Se amestecă bine şi se adaugă mascarpone şi parmezan. Se repartizează mâncarea pe farfurii şi se ornează cu fâşii de parmezan şi tarhon.

Risotto din quinoa cu sofran

Risotto din quinoa cu sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.