Sos espagnole
PrinteazaSos espagnole
- 250 ml supa consome de vita cu legume pt aroma
- 40 g unt
patrunjel - piper
- sare
- o ceapa intepata de 2 cuisoare
dafin - cimbru si bulion de rosii
Mod de preparare:
Se prepara o supa consome de vita cu legume pt aroma. Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se adauga 250 ml de supa incetul cu incetul si se amesteca departe de foc pentru 15 minute.
Se adauga patrunjel, piper,sare, o ceapa intepata de 2 cuisoare, dafin, cimbru si se pune la fiert la foc mic pt o ora. Se raceste se lasa sa se aleaga grasimea, se pune din nou la fiert adaugandu-se bulion de rosii.
Se fierbe inca 30 de minute pe foc mic.Cand e gata se trece prin strecuratoare.
Caut retete de sosuri, iar aceasta e perfecta: simpla si gustoasa. Recomand.