Ciuperci la cuptor cu ceapa verde

Printeaza

Ciuperci la cuptor cu ceapa verde din: ciuperci, unt, piper, sare, ceapa verde, patrunjel verde.

Ingrediente:Ciuperci la cuptor cu ceapa verde

  • 1 kg ciuperci
  • 4 linguri unt (sau ulei)
  • piper măcinat
  • sare
  • opţional: 1 legătură ceapă verde (în special frunzele)
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă şi se spală bine, apoi se rup (taie) în bucăţi mai mari. Cele mici pot rămâne întregi (se rup numai cozile care se toacă ceva mai mărunt), iar cele mai mari se rup în jumătăţi sau în sferturi. Dacă se folosesc ceapă şi pătrunjel, se toacă mărunt.

Intr-o tavă din sticlă termorezistentă unsă, se pun ciupercile, ceapa tocată şi pătrunjelul. Se adaugă restul de unt (ulei), se presară piperul şi Sarea. Se pune totul la cuptor, la foc potrivit (spre mic). Se lasă 30-45 de minute la cuptof? până ce ciupercile se moaie bine.

Se servesc calde. Pot fi folosite şi ca garnitură la peşte rasol sau la creier pane sau fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.