Piftie cu carne de cocos

Printeaza

Piftie cu carne de cocos din: carne de cocos, ceapa, usturoi, gelatina, sare.

Ingrediente:Piftie cu carne de cocos

  • 1,3 kg carne de cocoş (pulpe, aripi, cap, gât)
  • sare
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei mari de usturoi
  • 6 foi de gelatină

 

Mod de preparare:

Bucăţile de cocoş bine spălate şi trecute prin flacără I3 puneţi la fiert când apa clocoteşte. Luaţi spuma, după care lăsaţi să fiarbă încet, la foc moderat. Adăugaţi sare şi ceapa întreagă.

Când carnea se desface de pe oase, scoateţi-o, puneţi-o în forme ori în farfurii şi platouri adânci. Degresaţi zeama. Când este încă fierbinte adăugaţi gelatina, înmuiată în prealabil în apă rece, 2 minute.

In compoziţie (zeama de piftie răcită), puneţi mujdei de usturoi, lăsaţi-o să se limpezească apoi tumaţi-o prin strecură­toare, în vase, peste bucăţile de carne. Daţi-le la rece.

Când s-au prins bine, răstumaţi-le pe platou şi aduceţi piftiile la masă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.