Nuga cu alune si fistic
PrinteazaNuga cu alune si fistic din: oua, miere, zahar, lamaie, zahar vanilat, alune, fistic, ulei.
- 5 albuşuri
- 250 g miere
- 250 g zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 100 g alune
- 250 g fistic
- ulei
Mod de preparare:
Mixezi bine albuşurile cu mierea şi zahărul până când compoziţia devine spumoasă şi se dublează. Adaugi treptat zeama de lămâie şi zahărul vanilat, continuând să mixezi, apoi aşezi vasul pe baie de aburi şi baţi în continuare, aproximativ 20 de minute, până când compoziţia se desprinde de pereţii vasului.
Pui alunele şi fisticul, amesteci uşor ca să fie bine încorporate în crema de nuga şi răstorni pe o tavă unsă cu un pic de ulei, nivelând în strat subţire, cu un cuţit înmuiat în apă.
O tai bucăţi după ce se răceşte complet.
Pofta buna!