Retete de post: zacusca de ciuperci
PrinteazaRetete de post: zacusca de ciuperci din: ciuperci, arpagic, masline, ceapa, ulei, bulion, verdeata, lamaie, sare.
- 300 g ciuperci
- 300 g arpagic
- 200 g măsline
- 200 g ceapă
- 150 g ulei
- 100 g bulion
- 1 legătură verdeaţă
- 50 g zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie cuburi de 2 cm, iar dacă sunt mici, se taie în două sau în patru. Intre timp, ceapa tocată mărunt şi arpagicul curăţat se înăbuşă în ulei şi puţină apă.
Când ceapa şi arpagicul sunt pe jumătate pătrunse, se adaugă ciupercile şi se fierb înăbuşit 10-15 minute, se mai adaugă bulion şi se stinge cu zeamă de zarzavat sau apă. Se adaugă şi măslinele opărite.
Se potriveşte de sare, apoi se pune la cuptor 10 minute. Se serveşte rece presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt şi felii de lămâie.
Pofta buna!