Retete de post: zacusca de ciuperci

Printeaza

Retete de post: zacusca de ciuperci din: ciuperci, arpagic, masline, ceapa, ulei, bulion, verdeata, lamaie, sare.

Ingrediente:Retete de post: zacusca de ciuperci

  • 300 g ciuperci
  • 300 g arpagic
  • 200 g măsline
  • 200 g ceapă
  • 150 g ulei
  • 100 g bulion
  • 1 legătură verdeaţă
  • 50 g zeamă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie cuburi de 2 cm, iar dacă sunt mici, se taie în două sau în patru. Intre timp, ceapa tocată mărunt şi arpagicul curăţat se înăbuşă în ulei şi puţină apă.

Când ceapa şi arpagicul sunt pe jumătate pătrunse, se adaugă ciupercile şi se fierb înăbuşit 10-15 minute, se mai adaugă bulion şi se stinge cu zeamă de zarzavat sau apă. Se adaugă şi măslinele opărite.

Se potriveşte de sare, apoi se pune la cuptor 10 mi­nute. Se serveşte rece presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt şi felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.