Morcov murat

Printeaza

Morcov murat din: morcovi, otet de muraturi, chimion, turmeric, usturoi.

Ingrediente:Morcov murat

  • morcovi
  • otet pentru murat
  • chimion
  • turmeric
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Curăţă de coajă 1kg de morcovi şi taie-i în bastonaşe sau rondele. Fierbe-i 2 minute în apă sărată din abundenţă, până când încep să se înmoaie, apoi scurge-i.

Pregăteşte oţetul pentru murat prăjind 1 lingură seminţe de chimion împreună cu celelalte condimente din reţetă.

Adaugă 1/2 linguriţă de turmeric şi 6 căţei de usturoi feliaţi. Pune morcovii în borcane, adaugă câte 1 linguriţă sare de mare grunjoasă în fiecare, apoi toarnă oţetul şi sigilează borcanele.

Murăturile sunt gata de consum după 2 săptămâni sau mai mult, dacă vrei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.