Cotlet cu bere si legume

Printeaza

Cotlet cu bere si legume din: cotlet de porc, bere, ceapa, morcovi, telina, usturoi, ulei, otet balsamic, pasta de rosii, sare, foaie de dafin, rozmarin, chimen, ienibahar, boia.

Ingrediente:

  • o bucată cotlet de porc de 1,5-2 kg
  • o sticlă bere neagră
  • 1-2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • puţină ţelină
  • câţiva căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri oţet balsamic
  • 3 linguri pastă de roşii
  • o linguriţă sare mare
  • o foaie dafin
  • puţin rozmarin
  • chimen
  • 2-3 boabe ienibahar
  • boia de ardei

 

Mod de preparare | Restaurantedelux.ro:

In mojar pui la pisat sarea mare, ienibaharul, piperul boabe, chime-nul, boiaua. Le pisezi, apoi adaugi
usturoiul şi oţetul balsamic.

Obţii o pastă cu care vei unge carnea. Acoperi cu o folie şi dai la frigider 1 -2 ore.

Cât stă carnea la rece, cureţi legumele, le speli şi ie tai bucăţi. Intr-o oală mai adâncă pui la prăjit carnea, cât să prindă culoare, apoi scoţi cotletul, adaugi legumele şi le căleşti puţin, cât să-şi schimbe culoarea.

Aşezi deasupra legumelor carnea, adaugi berea, pasta de roşii, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă încet, cam 2 ore, verificând din când în când.

Scoţi apoi carnea şi, când se mai răceşte puţin, o tai felii groase. Pasezi legumele cu blenderul, să obţii un sos ca o smântână şi potriveşti gustul.

Serveşti carnea feliată cu sos deasupra, alături de o garnitură.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.