Prajitura pufoasa cu visine

Printeaza

Prajitura pufoasa cu visine din: unt sau margarina, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, sare, faina, visine, gris, zahar pudra, menta.

Ingrediente:

  • 300 g unt sau margarină
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie verde
  • zeama de la o lămâie
  • un praf sare
  • 275 g făină
  • 500 g vişine
  • 50 g griş
  • zahăr pudră pentru ornat
  • frunzuliţe de mentă

Mod de preparare:

Inainte de a pregăti prăjitura, untul şi ouăle se lasă 2-3 ore la temperatura camerei pentru a nu se tăia compoziţia.

Se pune untul într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă coaja rasă de lămâie şi zeama şi se obţine o cremă fină.

Se pun ouăle unul câte unul şi un praf de sare. Se bat bine şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. Se amestecă uşor, în acelaşi sens. Se tapetează tava cu hârtie specială pentru copt.

In tavă, se toarnă jumătate din compoziţie şi se aranjează un rând de vişine, scurse de zeamă, în prealabil.

Se presară un strat subţire de griş, ca să nu se lase şi se toarnă restul de compoziţie. Se întinde compoziţia uniform cu o paletă specială şi se introduce tava în cuptor la 120 ° C. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie şi se pudrează cu zahăr.

Se servesc ornate cu frunze de mentă.

 

Prajitura pufoasa cu visine

Prajitura_pufoasa_cu_visine

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.