Vinete umplute cu branza ricotta si rodii
PrinteazaVinete umplute cu branza ricotta si rodii din: vinete, branza ricotta, usturoi, seminte de chimen, cimbrisor, rodii, ulei, sare, piper.
- 2 vinete mari
- 300 g branza ricotta
- 1 catel de usturoi
- seminte de chimen
- cimbrisor verde
- 2 rodii
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală vinetele, şterge-le -şi taie-le pe lung, în jumătăţi. Sărează-le, pune-le în tigaia încinsă şi lasă-le 10 minute cu capac să se înmoaie. Toarnă 1/2 pahar de apă şi înăbuşă-le zece minute. Cu o lingură, scoate miezul, toacă-l cu un cuţit de lemn, adaugă sare, piper.
Amestecă brânză şi usturoiul zdrobit şi tocat mărunt. Umple vinetele cu această compoziţie şi presară boabe de rodie, seminţe de chimen şi cimbrişor proaspăt.
Vinete umplute cu branza ricotta si rodii
Pofta buna!