File de peste cu cartofi

Printeaza

File de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, vin, cartofi, ou, lapte, masline verzi, unt, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel verde.

Inrgediente:File_de_peste_cu_cartofi

  • 4 bucati file de peste
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 4 linguri vin alb
  • 6 cartofi
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte cald
  • 300 g masline verzi fara samburi
  • 1 cubulet unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Aşezi peştele într-o tavă dreptunghiulară şi condimentezi totul cu sare şi piper. Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, vin, puţin ulei de măsline şi dai tava la cuptor la foc potrivit. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai bucăţi mici şi îi pui în apă cu sare, să fiarbă.

Speli pătrunjelul şi ceapa verde şi le toci mărunt. La fel procedezi şi cu măslinele. După ce s-au fiert cartofii, îi scurgi de apă şi îi pasezi ca pentru piure. Cartofii pasaţi îi amesteci cu unt, sare, puţin lapte şi oul, ca să se lege compoziţia.

Pui măslinele, ceapa, pătrunjelul şi amesteci bine până când obţii o cremă pufoasă şi moale. Scoţi peştele şi întinzi crema de cartofi pe deasupra. Mai laşi câteva minute la cuptor şi serveşti fileul ornat cu măsline verzi.

File de peste cu cartofi

File_de_peste_cu_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.