Budinca cu branza de vaci si stafide
PrinteazaBudinca cu branza de vaci si stafide din: taitei cu ou, smantana, branza de vaci, oua, margarina, zahar, scortisoara, sare si stafide.
- 350 g taitei cu ou
- 1 cana smantana
- 500 g branza de vaci la temperatura camerei
- 5 oua batute spuma
- 75 g unt sau margarina topita
- 1/3 cana zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- un varf de sare
- 1/2 cana stafide
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul la 180 grade Celsius. Fierbi tăiţeii cu ou după instrucţiunile de pe ambalaj. îi clăteşti cu apă rece, îi scurgi bine de apă şi îi dai deoparte. Intr-un vas mare, baţi smântână, brânza de vaci, ouăle şi untul topit, până obţii o compoziţie moale.
Adaugi zahărul, scorţişoara şi sarea şi continui să baţi compoziţia până se dizolvă zahărul. Adaugi tăiţeii şi stafidele. Pui amestecul de budincă într-un vas de copt uns cu ulei şi îl dai la cuptor. Coci timp de 45-50 de minute, până când budinca începe să capete o culoare maro deschis.
Tai budinca în bucăţi de formă pătrată şi o serveşti călduţă sau la temperatura camerei.
Budinca cu branza de vaci si stafide
Pofta buna!
Vreau si eu din budinca asta