Varza de Bruxelles cu sos de smantana

Printeaza

Varza de Bruxelles cu sos de smantana din: varza de Bruxelles, unt, smantana, lapte, faina, sare.

Ingrediente:Varza de Bruxelles cu sos de smantana

  • 1,5 kg varză de Bruxelles
  • 170 g unt
  • sare
  • 200 ml smântână
  • 200 ml lapte
  • 60 g făină

 

Mod de preparare:

Varza de Bruxelles se curăţă, se spală în mai multe ape şi se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se lasă să fiarbă 20 de minute, se scurge de apă şi se răceşte.

în 100 g de unt se căleşte făina, care se stinge cu laptele şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se strecoară sosul şi se adaugă smântână.

înainte de a servi, varza de Bruxelles se căleşte în 50 g de unt fierbinte, se pune apoi în farfurie şi se serveşte cu sos de smântână stropit cu 20 g de unt topit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.