Tort Pavlova din bezea crocanta

Printeaza

Tort Pavlova din bezea crocanta din: albusuri, suc de lamaie, praf de cacao, zahar pudra, oua, faina, amidon, praf de copt, praf de cacao, gelatina, ciocolata amaruie, lapte si frisca.

Ingrediente:Tort_Pavlova_din_bezea_crocanta

bezea:

  • 2 albusuri
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de cacao
  • 125 g zahar pudra

pandispan:

  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 30 g praf de cacao

crema:

  • 3 foi gelatina
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 ml lapte
  • 250 g frisca

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160°C. Se bat albuşurile şi se adaugă suc de lămâie, cacao şi zahăr pudră cernut; se bate până se întăreşte bine. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20-25 min. Se lasă să se răcească.

Se încinge cup­torul la 180°C. Se prepară blatul: se bat ouăle cu 3 linguri de apă fierbinte şi zahăr. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu amidon, praf de copt şi cacao. Se înglobează şi se toarnă într-o forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 30 min., apoi se lasă să se răcească.

Se înmoaie gelatina. Se toacă ciocolata şi se topeşte în laptele clocotit; se lasă să se răcească puţin. Se dizolvă în el gelati­na şi se răceşte. Se bate frişca şi se înglo­bează în compoziţia de ciocolată imediat ce aceasta începe să se întărească. Se toarnă crema pe blatul de pandişpan şi se dă la frigider 4 ore. Apoi se aşază deasu­pra capacul de bezea şi se pudrează eventual cu cacao.

Tort Pavlova din bezea crocanta

Tort_Pavlova_din_bezea_crocanta

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.